Прийняття податковими огранами податкових-повідомлень рішень (ППР), і доволі часто необгрунтованих, сформувало на даний час значну практику їх оскарження до окружних адміністративних судів.

Зміст послуги: Судовому оскарженню ППР, передує процедура адміністративного оскарження, яка полягає в поданні скарги до податкового органу вищого рівня.

Існуюча практика свідчить про те, що податковий орган, перевіряючи обґрунтованість скарги платника на те чи інше ППР, частіше за все залишає його незмінним.

Однак подача такої скарги дає можливість отримати нормативне обгрунтування контролюючого органу, на підставі якого він вважає таке ППР є правомірним.

Я завжди пропоную скористатися можливістю адміністративного оскарження. Подати відповідну скаргу до податкового органу, а вже потім звертатися до суду.

Також не нехтуйте можливістю подання заперечення на акт перевірки – це також дає надію, що податковий орган прийме до уваги такі заперечення ще до прийняття ППР.

Опис послуги:

  • консультування на всіх етапах (починаючи від підготовки скарги на етапі досудового врегулювання спору і закінчуючи виконанням судових рішень). Мета консультування – прийняття зваженого рішення щодо можливості та перспектив досудового врегулювання спору, формування позиції на етапі судового захисту та його ефективних напрямків;
  • складання скарг до податкового органу вищого рівня. Мета – уникнення судового спору;
  • підготовка позову та інших процесуальних документів: відзиву на позовну заяву, заперечення на відзив, апеляційних та касаційних скарг, відзивів на них, клопотань та інших документів;
  • участь у судових засіданнях в суді першої, апеляційної та касаційної інстанціях.

Законодавче регулювання змісту послуги:

Гарантії захисту прав та інтересів судом передбачений Конституцією України, Податковим кодексом України.

Процедура судового оскарження регулюється Кодексом адміністративного судочинства України.

Необхідні документи для початку роботи:

Для підготвки скарги, позову або відзиву – необхідні повна інформація пов’язана з прийнятим податковим повідомленням-рішенням (акт перевірки, фінансово-господарські документи, податкова звітність та ін.).

Якщо документів недостатньо в зв`язку з їх відсутністю у платника, мною надсилаюсться відповідні адвокатські запити для їх отримання.

Порядок надання послуги:

Після отримання необхідних документів буде визначено та повідомлено більш точний термін надання послуги та її вартість.

КОНСУЛЬТАЦІЯ БЕЗКОШТОВНА


Звертайтесь вчасно!

Рішення суду з практики: https://reyestr.court.gov.ua/Review/89574457

Суть судової справи:

Суть спору – сплата земельного податку суб`єктами господарювання, які обрали спрощену систему обліку та звітності – дане питання досить давно було неоднозначним.

Судова практика неодноразово змінювалась, змінювались і підходи податківців до цього питання.

Так і в цьому разі відносно суб`єкта господарювання – приватного підприємця – платника єдиного податку, податковий орган прийняв ППР.

Таким ППР ФОП було нараховано земельний податок під нежитловими приміщеннями, які ФОП використовував у власній господарській діяльності.

Скарга подана до податкового органу в порядку передбаченому ст. 56 ПК України – не дала бажаних результатів.

А тому, після отримання відповіді на скаргу, до Київського окружного адміністративного суду було скеровано позов про визнання протиправним та скасування відповідного ППР.

Суд першої інстанції у задоволенні позову відмовив, в звязку з чим було подано апеляційну скаргу.

Шостий апеляційний адміністративний суд дослухався до аргументів та рішення суду першої інстанції скасував і ухвалив нове рішення – яким позовні вимоги задовольнив у повному обсязі. Строк надання послуги – 9 міс.

Схожі записи