На мій погляд окремо необхідно виділити послугу щодо представництва інтересів в господарських судах, оскільки спори, що виникають між суб’єктами господарювання з приводу виконання господарських зобов`язань вирішуються саме в них.

Як правило, причиною господарського спору є суперечка, що виникла між суб’єктами підприємницької діяльності в процесі виконання договорів.

В основному це питання які стосуються стягнення заборгованості за договором, неспроможність (банкрутство) контрагента, визнання угод недійсними, розірвання (зміни) договору, виконання зобов’язань за договором, усунення недоліків, зменшення ціни за договором, відшкодування заподіяного збитку та інше.

У всіх випадках, якщо Ви дійсно бажаєте, щоб ситуація розв’язалася на Вашу користь, необхідно звернутися по допомогу до адвоката. Це допоможе Вам ефективно відстоювати свої інтереси в суді.

Вартість послуг в господарських справах залежить від складності справи.

Зміст послуги:

  • консультування на всіх етапах (починаючи від підготовки позовної заяви або претензії і закінчуючи виконанням судових рішень). Мета консультування – прийняття зваженого рішення щодо судового захисту та його ефективних напрямків;
  • складання претензій, ведення переговорів з контрагентом. Мета: досягнення взаємовигідної домовленості, що дозволяє уникнути судового розгляду або дозволить сторонам укласти мирову угоду під час судового розгляду;
  • підготовка позову та інших процесуальних документів: відзиву на позовну заяву, апеляційних та касаційних скарг, відзивів на них, клопотань та інших документів;
  • участь у судових засіданнях при розгляді справи;
  • допомога при виконанні виданого на підставі рішення суду виконавчого документу в органах ДВС.

Мною надається допомога в господарських спорах щодо:

  • неналежного виконання контрагентом своїх зобов’язань за договором поставки, підряду, позики, перевезення, надання послуг, оренди, зберігання товару та ін.;
  • укладання, зміни та розірвання договорів;
  • відшкодування збитків, які зазнала сторона внаслідок неналежного виконання зобов’язань його контрагентом.

КОНСУЛЬТАЦІЯ БЕЗКОШТОВНА


Рішення суду з практики: https://reyestr.court.gov.ua/Review/91216549

Суть судового рішення:

За адвокатською допомогою звернулось комунальне підприємство з Київської області.

Предметом спору було звернення в 2020 році НАК “Нафтогаз України” до Господарського суду Київської області з позовною заявою про стягнення з комунального підприємства пені та штрафу за несвоєчасне проведення розрахунків за поставлений природний газ.

Ознайомившись з матеріалами справи було встановлено, що заборгованість за поставлений природний газ була погашена комунальним підприємтсвом до 30.11.2016 року, що у відповідності до норм  Закону України “Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії“, який набрав чинності 30.11.2016 р., унеможливлювало нарахування штрафних санкцій.

Суд дослухався доводів сторони, а тому своїм рішенням відмовив у задоволенні відповідного позову.

Таким чином комунальне підприємство уникло неправомірного стягнення з нього штрафних санкцій.

Рішення суду з практики: https://reyestr.court.gov.ua/Review/94864365

Суть цього сору полягає у тому, що підприємство – боржник відмовлялось виконувати свої договірні зобов`язання, які полягали в оплаті клієнту поставленого товару.

Направлення на адресу боржника претензій не давало жодних результатів, а тому до Господарського суду м. Києва було скеровано відповідний позов про стягнення з боржника суми боргу та штрафних санкцій за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань.

Як наслідок суд приймає рішення на користь клієнта про стягнення з боржника суми боргу, штрафних санкцій та сплаченого судового збору.

Схожі записи